Openingstijden ma - za 14:00u - 16:00u op afspraak 

  

    Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen
coronaE5847AB1-B388-11D9-CBBE-56BD74966844.jpg
Belangrijke mededeling!!!
logo-social5EF61AC1-E9F0-D9C7-B18A-F422748D5394.png
Steun je automatisch ons asiel!
Bij elke aankoop bij Zooplus via deze Link
royal-canin-landing-page-banner4009989C-9E00-B701-54BF-52569968A519.jpg
Wij werken uitsluitend met Royal Canin
rabo-clubsupport2021-108B7CF1C-1630-51D9-3D1B-AF829EEF67E3.jpg

Vanaf vandaag kunt u weer 3 stemmen uitbrengen op uw favoriete club of stichting. Dierenasiel Zeeuws-Vlaanderen doet ook dit jaar weer mee!!

Ons doel:

Het opknappen van speelgelegenheid is voor zowel honden als katten een steeds terugkomende kostenpost om alle dieren een goed verblijf in het asiel te kunnen geven.

 

Hallo allemaal!

Wegens de enorme toestroom van jonge kittens met en zonder mama, zijn wij door onze voorraad Baby en Mothercat mousse heen gevlogen! Daarom hebben wij alsnog een nieuw project opgestart om hopelijk tot een mooie nieuwe voorraad te komen. 

 

Tijdens het kittenseizoen vangt Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen kittens van verschillende leeftijden op. De leeftijden variëren van enkele uren oud tot een paar maanden. De kleinste kittens worden soms met moeder en soms zonder moeder gevonden. Pleeggezinnen vangen de jongste telgen op en voeden ze als surrogaatmoeder op. Om ze vast voedsel te leren eten, is de babymousse van Royal Canin een veelgebruikt product in het dierenasiel. Het is zo fijngemalen dat het makkelijk te mengen is met kittenmelk.

Helpen jullie mee?

https://dierendonatie.nl/project/mousse-voor-de-kittens-van-dierenasiel-zeeuwsch-vlaanderen/

Alvast ontzettend bedankt namens ons en onze dieren!

 

Pleegadresjes gezocht! 🐱🐈‍⬛

Jaarlijks vangen wij veel kittens op, deze variëren van een paar uur oud tot een paar maanden, met moeder of zonder, gezond of verzwakt, soms sociaal en soms schuw, voor al deze katjes zoeken we tijdelijke opvang.
Wat belangrijk is voor deze vrijwilligersfunctie:
*U heeft beschikking over internet;
*U bent met name beschikbaar in de maanden juni, juli en augustus;
*U woont niet verder dan +/- 30km van het asiel;
*U bent een echte kattenliefhebber/kenner, gemotiveerd om tijdelijk een aantal kittens (eventueel met moederpoes) te verzorgen tot een nieuwe baas is gevonden;
*U heeft voldoende tijd, de verzorging van kittens is zeer intensief;
Indien u zelf huisdieren heeft, is het noodzakelijk dat;
Uw eigen huisdieren volledig gezond zijn.
Uw eigen katten gesterilliseerd/gecastreerd zijn.
Uw eigen honden en katten elk jaar ingeënt worden. Dit moet kunnen worden aangetoond d.m.v. het dierenpaspoort/entingsboekje.
U gedurende de volledige opvangperiode een aparte, inpandige ruimte (dus geen schuurtje) ter beschikking heeft waar de kittens minimaal de eerste twee weken opgevangen kunnen worden (i.v.m. quarantaine).
Voldoet u aan bovenstaande criteria en zou u graag wat katjes een liefdevolle tijdelijke verzorging geven? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 0115-613841

Wat kost een huisdier?

Een spinnend kitten op je schoot, voetballen met een hond, een vriendelijke lik in je gezicht als je na een lange dag werken thuiskomt en je begroet wordt door je trouwe viervoeter. Huisdieren zijn al tijden lang onderdeel van gezinnen. Het is, toegegeven, zeker in tijden van corona heel verleidelijk om juist nu een huisdier in huis te nemen. Er is tijd over om je dier te socialiseren en je kan het alle aandacht geven die het nodig heeft.

Echter: het is niet zomaar een besluit dat je neemt om je gezin uit te breiden. Een kat kan zomaar twintig jaar worden. En voor een hond moet je ook rekening houden dat ze twaalf tot vijftien jaar lang onderdeel zijn van je gezin.

Buiten de kosten van aanschaf, komt er natuurlijk ook onderhoud bij kijken. We hebben het dan over de jaarlijkse entingen, voer, speeltjes, regelmatige ontworming en ontvlooiing. Bij de hond komt daar misschien nog de trimsalon bij kijken, riemen of tuigjes en de eerste maanden misschien training (en misschien op latere leeftijd ook nog wel). Misschien besluit u wel om op vakantie te gaan en kan uw dier niet mee. Er zal dan onderdak geregeld moeten worden in de vorm van pension of vrienden en kennissen die het dier komen verzorgen. Een maandelijks bedrag dat u moet betalen voor een huisdierenverzekering behoort tegenwoordig ook tot de opties. Heeft u hier al aan gedacht?

Wij willen u er bij deze op wijzen dat de kosten van een huisdier niet bij de aanschaf blijven. Een kat kan per jaar tussen de €400.- en €500.- kosten. Voor een hond kan dit rond de €1000.- liggen. Deze bedragen zijn een gemiddelde en er is nog geen rekening gehouden met onverwachte dierenartskosten. Het is handig daar een apart spaarpotje voor aan te leggen.

Heeft u bovenstaande allemaal goed overdacht en schrikt het niet af? Dan bent u weer een stapje dichter bij een nieuw kameraadje!

 

Wij hebben bij DierenDonatie.nl twee crowdfunding acties open staan, wilt u ons helpen? https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/te0/1.5/16/1f340.png");">🍀

Het seizoen van de kleine kittens gaat weer beginnen. De vrijwilligers willen de kittens een goede start geven en daar hoort regelmatige ontworming bij. Daarom wil het dierenasiel graag een voorraad aanleggen van vitaminthe voor de kleinste kittens en milpro junior voor de iets grotere kittens. Helpen jullie mee?

https://dierendonatie.nl/project/ontworming-voor-de-kittens-bij-dierenasiel-zeeuwsch-vlaanderen/

 

Tijdens het kittenseizoen vangt Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen kittens van verschillende leeftijden op. De leeftijden variëren van enkele uren oud tot een paar maanden. De kleinste kittens worden soms met moeder en soms zonder moeder gevonden. Pleeggezinnen vangen de jongste telgen op en voeden ze als surrogaatmoeder op. Om de kleintjes zonder mama toch melk te kunnen geven met bouwstoffen, of kittens die niet genoeg aankomen bij te kunnen voeren, hebben de vrijwilligers kittenmelk nodig. Ook om ze vast voedsel te leren eten, is de babymousse van Royal Canin een veelgebruikt product in het dierenasiel. Het is zo fijngemalen dat het makkelijk te mengen is met kittenmelk.

https://dierendonatie.nl/project/melk-en-voer-voor-de-kittens-van-dierenasiel-zeeuwsch-vlaanderen/

 

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

 

Kleine wasjes, grote wasjes...
De wasmachine en droger worden iedere dag zeer intensief gebruikt dus dan gaat er wel eens iets stuk natuurlijk.
Bij de droger was een lager kapot en Witgoed specialist Terneuzen maakte snel een gaatje vrij om hem te repareren en nu draait hij weer als een tierelier.
De reparatiekosten heeft de Witgoedspecialist gesponsord, hartelijk bedankt! 🍀

Nieuws

Vanaf vandaag kunt u weer 3 stemmen uitbrengen op uw favoriete club of stichting. Dierenasiel Zeeuws-Vlaanderen doet ook dit jaar...
Hallo allemaal! Wegens de enorme toestroom van jonge kittens met en zonder mama, zijn wij door onze voorraad Baby en...
Pleegadresjes gezocht! Jaarlijks vangen wij veel kittens op, deze variëren van een paar uur oud tot een paar...
Wij hebben bij DierenDonatie.nl twee crowdfunding acties open staan, wilt u ons helpen? https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/te0/1.5/16/1f340.png");">🍀 Het seizoen van de kleine kittens...
Wat kost een huisdier? Een spinnend kitten op je schoot, voetballen met een hond, een vriendelijke lik in je gezicht als...