Openingstijden ma - za 14:00u - 16:00u op afspraak 

  

    Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen
coronaE5847AB1-B388-11D9-CBBE-56BD74966844.jpg
Belangrijke mededeling!!!
logo-social5EF61AC1-E9F0-D9C7-B18A-F422748D5394.png
Steun je automatisch ons asiel!
Bij elke aankoop bij Zooplus via deze Link
royal-canin-landing-page-banner4009989C-9E00-B701-54BF-52569968A519.jpg
Wij werken uitsluitend met Royal Canin
rabo-clubsupport2021-108B7CF1C-1630-51D9-3D1B-AF829EEF67E3.jpg

Wat kost een huisdier?

Een spinnend kitten op je schoot, voetballen met een hond, een vriendelijke lik in je gezicht als je na een lange dag werken thuiskomt en je begroet wordt door je trouwe viervoeter. Huisdieren zijn al tijden lang onderdeel van gezinnen. Het is, toegegeven, zeker in tijden van corona heel verleidelijk om juist nu een huisdier in huis te nemen. Er is tijd over om je dier te socialiseren en je kan het alle aandacht geven die het nodig heeft.

Echter: het is niet zomaar een besluit dat je neemt om je gezin uit te breiden. Een kat kan zomaar twintig jaar worden. En voor een hond moet je ook rekening houden dat ze twaalf tot vijftien jaar lang onderdeel zijn van je gezin.

Buiten de kosten van aanschaf, komt er natuurlijk ook onderhoud bij kijken. We hebben het dan over de jaarlijkse entingen, voer, speeltjes, regelmatige ontworming en ontvlooiing. Bij de hond komt daar misschien nog de trimsalon bij kijken, riemen of tuigjes en de eerste maanden misschien training (en misschien op latere leeftijd ook nog wel). Misschien besluit u wel om op vakantie te gaan en kan uw dier niet mee. Er zal dan onderdak geregeld moeten worden in de vorm van pension of vrienden en kennissen die het dier komen verzorgen. Een maandelijks bedrag dat u moet betalen voor een huisdierenverzekering behoort tegenwoordig ook tot de opties. Heeft u hier al aan gedacht?

Wij willen u er bij deze op wijzen dat de kosten van een huisdier niet bij de aanschaf blijven. Een kat kan per jaar tussen de €400.- en €500.- kosten. Voor een hond kan dit rond de €1000.- liggen. Deze bedragen zijn een gemiddelde en er is nog geen rekening gehouden met onverwachte dierenartskosten. Het is handig daar een apart spaarpotje voor aan te leggen.

Heeft u bovenstaande allemaal goed overdacht en schrikt het niet af? Dan bent u weer een stapje dichter bij een nieuw kameraadje!

Nieuws

Vanaf vandaag kunt u weer 3 stemmen uitbrengen op uw favoriete club of stichting. Dierenasiel Zeeuws-Vlaanderen doet ook dit jaar...
Hallo allemaal! Wegens de enorme toestroom van jonge kittens met en zonder mama, zijn wij door onze voorraad Baby en...
Pleegadresjes gezocht! Jaarlijks vangen wij veel kittens op, deze variëren van een paar uur oud tot een paar...
Wij hebben bij DierenDonatie.nl twee crowdfunding acties open staan, wilt u ons helpen? https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/te0/1.5/16/1f340.png");">🍀 Het seizoen van de kleine kittens...
Wat kost een huisdier? Een spinnend kitten op je schoot, voetballen met een hond, een vriendelijke lik in je gezicht als...