Brief van herplaatser Dex

Geschreven door Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen op .

hier in huis. Ik moest in een kleine bench in de keuken en daar moest ik heel erg van piepen. Gelukkig hebben mijn baasjes contact met een hondenschool. Daar ga ik dinsdagavond voor het eerst naar toe. Die mensen hadden gezegd dat mijn baasjes ’s nachts bij me moesten blijven. Dat hebben ze drie nachten gedaan. Ik heb toen in die kleine bench naast het bed van mijn vrouwtje geslapen. Dat ging heel goed. Door de stem van mijn vrouwtje ging ik lekker slapen. Nu ben ik ’s nachts niet meer bang en inmiddels hebben ze ook een lekker ruime bench voor me gekocht. Daar slaap ik overdag veel in en ’s avonds ook gewoon.

Mijn dag ziet er nu zo uit. ’s Morgens moet ik even wachten tot het vrouwtje gedoucht heeft en dan gaan we rond half negen ongeveer 3 kwartier naar buiten. We lopen dan langs de Milligerplas. Dat is een zandwinningsplas aan de rand van de stad met natuur. Daar zijn heel veel vogels maar die interesseren me niet zoveel. Al die luchtjes wel, mijn vrouwtje vindt me net een stofzuiger. In de sneeuw happen vind ik ook leuk, krijg ik een witte neus van. Aan de dressuurlijn moet ik luisteren en naast lopen en aan de rollijn mag ik lekker hollen. Los mag ik nog niet, want omdat ik zoveel nieuwe dingen ruik, luister ik nog niet zo goed. Als ik mijn best doe krijg ik snoepjes. Dan thuis eten en de rest van de ochtend slaap ik veel. Soms vraag ik een knuffel van mijn vrouwtje en soms spelen we even. Tussen de middag gaan we weer naar buiten, dan lopen we een grote ronde van ruim een uur over de dijk van het Zwarte Water en weer terug naar huis. Met andere honden speel ik graag. Dat is nog wel een beetje lastig omdat ik aan de lijn zit. En soms wil ik de baas zijn en dan krijg ik een snauw. Dat wil ik niet dus dan laat ik het maar.

Thuis ga ik meestal weer lekker slapen en af en toe een knuffel en spelen tot het baasje thuiskomt. Daar ga ik rond zes uur een half uur mee naar buiten als het vrouwtje aan het koken is.   

Als ze eten mag ik niet bij de tafel. Dat vind ik een beetje stom en daarom doe ik soms stout. Maar niet te lang want dan worden ze echt boos, dat merk ik aan hun stem en dat vind ik niet leuk. Soms word ik daar zelfs een beetje bang van. Mijn baasjes denken dat ik misschien vroeger weleens een klap gekregen heb als ik heel stout was.

Alleen zijn gaat nog niet, dat vind ik zo eng. Ik houd het vrouwtje de hele dag in de gaten. Ik weet dat het vrouwtje daar binnenkort mee aan de slag gaat. Nu hoor ik haar vaak zeggen ‘1 ding tegelijk’. Ze bedoelt geloof ik dat ik nog zoveel moet leren en er ook tijd moet zijn om te spelen.

En dan zijn er nog 2 hele rare beesten hier die naar me blazen. Ik wil heel graag met ze spelen maar dat mag niet. Ze zijn de hele dag boven en daar mag ik niet naar toe, ik mag niet de trap op lopen. Mijn vrouwtje heeft die beesten een keer in de kamer gebracht toen ik in de bench zat. Nou dat vonden ze niks, helemaal niet toen ik ging blaffen. Mijn baasjes laten het nu even zo. Het wordt geloof ik onderdeel van de cursus want ze gaan overleggen hoe ik kan leren dat ik niet met die rare beesten mag spelen en ze met rust moet laten.

’s Avonds slaap ik ook weer veel en speel ik soms met het baasje. Om ongeveer half twaalf gaan we met zijn drietjes naar buiten. De laatste ronde noemen mijn baasjes dat. Dan lopen we ongeveer een half uurtje langs groene plekjes in de wijk. Daarna ga ik gelijk de bench in en lekker slapen tot de volgende dag.

Mijn baasjes zijn trots op me. Ze vinden het alleen jammer dat ik nog niet alleen kan zijn en met de katten wil spelen en natuurlijk willen ze me graag los laten lopen. Daar gaan we de komende weken hard aan werken. Ze hebben goede hoop want ze vinden dat ik snel leer, want er gaat veel goed. Ik ben hartstikke zindelijk. Ik heb maar 1 keer een ongelukje gehad op dag 2 toen ik zo blij was dat ik het baasje zag. Springen doe ik ook al veel minder en ik weet dat ik niet op de bank mag. Soms leg ik daar alleen mijn kop op om bij mijn vrouwtje te zijn. Mijn baasjes vinden me echt een stuk rustiger geworden.

Dank jullie wel dat jullie goed voor me gezorgd hebben en zulke fijne baasjes gevonden hebben. Ik heb het hier best naar mijn zin.

Dikke poot en knuffel van Dex

 

 

Afdrukken