Openingstijden ma - za 14:00u - 16:00u op afspraak 

  

    Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen
coronaE5847AB1-B388-11D9-CBBE-56BD74966844.jpg
Belangrijke mededeling!!!
logo-social5EF61AC1-E9F0-D9C7-B18A-F422748D5394.png
Steun je automatisch ons asiel!
Bij elke aankoop bij Zooplus via deze Link
royal-canin-landing-page-banner4009989C-9E00-B701-54BF-52569968A519.jpg
Wij werken uitsluitend met Royal Canin

Dhr. Vonk en mevr. Verhoeven

Wij zijn 3 november Gizmo (Gipsy) bij jullie op komen halen.

Het was een lange terugreis naar Berkel en Rodenrijs, maar hij vond het helemaal goed, alleen in de tunnel ging hij miauwen wat overigens een heel lief geluid is.

Na wat probleempjes (spoelwormen), gaat het nu goed.

Je kunt wel merken dat hij een poosje op straat heeft geleefd, of het zit in zijn karakter, het eten gaat in 1 keer op en het eten van Snoes is ook niet veilig. 

Het is een speelse kater, erg lief, en ondertussen de schaduw van Snoes. Het was even aftasten en ondertussen beginnen ze ook met elkaar te spelen.

Wij zijn blij met hem, en Snoes ondertussen ook.

maandag 11 januari 2021 13:34
Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen

Wat fijn dat Gipsy al zo goed gewend is. Ook een hele leuke foto zo saampjes op de mooie krabpaal. Veel plezier toegewenst samen.

maandag 11 januari 2021 13:36
Leon Geleedst

Hallo wij zijn Leon en Alina en wonen in Goes. Wij wonen in een klein appartement met Balthazar (maine coon) en Honey (Bichon Frisé), onze huisdieren die we al hebben sinds kitten en pup. Hoe blij wij ook waren, toch zouden we graag nog een poes willen adopteren omdat asiel katten ook recht zouden moeten hebben op een liefdevol huisje.

Toen we in Goes bij het asiel rondkeken waren er alleen jonge kittens of buiten/boerderij katten die niet op hun plaats zouden voelen in een huis zonder tuin. Toen zijn we verder gaan zoeken en stuitten toen op Snowy; een iets oudere (ong. 10 jaar) maar zeer aanhankelijke poes met een verleden bij een vorige eigenaar waar zij niet op haar plek was. Aangezien ze al langere tijd bij de eerste eigenaar had gewoond (een oud vrouwtje), was ze in het asiel niet echt op haar plek. Daarom had ze in het asiel ook een eigen plekje en kreeg ze wat meer persoonlijke aandacht van de lieve verzorgers. 

Nadat ze daar meer dan een jaar in het asiel verbleef, kwamen wij haar tegen op de site van het asiel en de foto (ze zag er heel angstig uit) en haar achtergrondverhaal sprak ons heel erg aan.

Snowy is een hele lieve binnenpoes die een rustige maar liefdevolle en geduldige omgeving vereist, maar ook wel de mogelijkheid om toch dagelijks even een frisse neus te halen op het balkon. Daarnaast leek het ons een goed idee dat er ook sociaal contact zou zijn met de andere diertjes in ons kleine huisje.

Hoewel ze vanaf het eerste moment veel tijd en geduld nodig had om aan haar nieuwe omgeving te wennen (ze verbleef de eerste 3 weken in de slaapkamer, waarbij ze de eerste week vooral onder het bed verbleef), waren wij hoopvol dat zich thuis zou gaan voelen in haar nieuwe huis. Zeker als je zag dat ze geen hap van haar eten wilde nemen tenzij ze eerst aan onze hand had geroken om zeker te stellen 1 van ons (en geen "vreemde") haar het eten gaf. 2x per dag kwam ze wel uit de kamer voor een toiletbezoek, maar daar bleef het dan ook bij.

Na die eerste 3 weken hebben we haar een beetje gepushed om het huisje wat meer te verkennen en dat werpte z'n vruchten af. Beetje bij beetje maakte ze contact met de andere diertjes en raakte vertrouwd met ze, ook al ging dat proces heel traag, wij gaven niet op omdat ze al die tijd zich heel erg aanhankelijk en dankbaar toonde richting ons.

Nu zijn we 1 jaar en 3 maanden verder en ze is nu zichtbaar opgeknapt sinds haar adoptie en we hadden ons geen betere of lievere adoptie-poes kunnen wensen. Ze is verbazingwekkend sociaal, slim en geeft heel veel liefde, en het enige wat ze vraagt is liefde, geduld en een eigen plekje dichtbij jou. Haar mooie zachte zwarte vachtje straalt zoals nooit tevoren en ze loopt vrij en zonder angst door het huis, wat in schril contrast staat met hoe ze was toen we haar net hadden geadopteerd.

Ik zou iedereen aanraden op z'n minst 1 diertje te adopteren want je krijgt er zoveel voor terug! Snowy was geen succesverhaal bij een eerdere adoptie, maar wel een voorbeeld dat er voor elke kat of hond wel een thuis gevonden kan worden want op elk potje past een dekseltje. Het is duidelijl dat ze als enig kind gewend was bij een oud vrouwtje in rust te wonen en regelmatig soep te eten. Ook dit heeft ze kunnen vinden bij ons thuis en ik hoop dat ze samen met ons gelukkig oud mag worden.

Mochten we in de toekomst groter gaan wonen, wat wel het plan is, dan zouden we graag nog 1 kat of hond willen adopteren.

Groetjes Leon, Alina, Balthazar, Honey en Snowy

vrijdag 08 januari 2021 16:30
Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen

Wat fijn om na al die tijd nog eens iets te horen, we zijn heel blij dat het goed met Snowy gaat. Wij wensen jullie nog heel veel plezier met elkaar.

maandag 11 januari 2021 13:28
Van de Velde

Goedemiddag,

Bijna een maand geleden hebben we bij jullie onze kat Ploetje (bij jullie heette hij Quinten) opgehaald.
Ploetje wende gelukkig al snel bij ons, nog steeds komt hij elke dag wat losser.
Als hij in zijn mandje ligt, vindt hij het heerlijk om geaaid te worden. Hij spint dan van plezier. Tijdens het rondwandelen door de kamer vindt hij geaaid worden nog wel te spannend; hij zoeft dan weg.

Ploetje zoekt zelf rust of aandacht. Als hij rust wil, gaat hij lekker in zijn mandje liggen. Als het beneden te druk is, zoekt hij boven een rustig plekje op om te liggen. 's Avonds, als het rustig is in huis, komt hij af en toe al even gezellig erbij liggen op de bank.

Ploetje houdt ook erg van spelen. Hij vindt het leuk om in zijn eentje met een propje papier o.i.d. te spelen, maar hij vindt het ook erg leuk als wij (ook de kinderen) met hem spelen.
Het is een keurig katertje, want als zijn eten of drinken op is of als hij zijn behoefte gedaan heeft, komt hij dat altijd even netjes melden. Hij miauwt soms hele gesprekken met ons.

Qua gezondheid gaat het vooralsnog ook prima met Ploetje.

Wij zijn heel blij met onze lieve Ploetje en het lijkt erop dat hij het ook goed naar zijn zin heeft bij ons. We hopen nog lang van hem te mogen genieten.

Groetjes van de familie Van de Velde

dinsdag 05 januari 2021 14:36
Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen

Wat fijn om te lezen dat Ploetje het zo naar zijn zin heeft bij jullie en dat hij het zo snel gewend is geworden. We wensen jullie en Ploetje nog heel veel plezier met elkaar

woensdag 06 januari 2021 12:59
Nathalie

Zoals beloofd nog een foto van ons grote luilak Kareltje.
Kareltje is een toffe kitten.Iedere dag is een beleving voor hem.

we zijn ontzettend blij met Kareltje.

maandag 04 januari 2021 19:29
Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen

En ook Kareltje wordt heerlijk verwend zien we wel!

dinsdag 05 januari 2021 10:49
Bernard en Anika Carli

Bifi is sinds 24 November bij ons en wij kunnen niet meer zonder hem!

Bifi is super lief en beschermend naar ons. Wandelen gaat ook goed alleen andere honden vindt hij nog steeds spannend. We gaan volgende week starten met een prive curses om Bifi te laten zien dat andere honden ook super leuk kan zijn! Wij hebben er alle vertrouwen in dat Bifi hierdoor nog meer plezier haalt uit het wandelen. 

 

 

Heerlijk wandelen op de Dijk naast ons huis!

Lekker thuis op mijn Sofa bank!

 

zondag 27 december 2020 17:13
Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen

Wat fijn om te zien dat het zo goed gaat met Bifi, wat een knapperd is het toch. Veel succes met de cursus Bifi, we hopen dat je hierdoor het vertrouwen in andere honden weer terug krijgt.

Dikke knuffel van je verzorgsters in het asiel.

maandag 28 december 2020 15:28